RECITALURI FORMAȚII CAMERALE

Festivalul de Harpă București, ed. A IV-a

MIERCURI • 17 iulie 2024

18:00 – 19:30 GALĂ DE DESCHIDERE

Biblioteca Națională a României

Sala Symposium (localizare: parter)

Accesul la festival este gratuit pe baza unei rezervări prealabile la adresa de e-mail festivalharpa@bibnat.ro. Vă așteptăm cu drag!

Vă invităm să vă bucurați de un recital cameral unic, susținut de trei formule camerale distincte, care vor explora diverse perioade și stiluri muzicale. Acest eveniment promite o călătorie muzicală fascinantă prin timp și spațiu, oferind publicului o experiență sonoră de neuitat.

Recitalul va debuta cu Duo Cell’Arpa, un duo format din violoncelistul Mladen Spasinovici și harpista Roxana Moișanu. Ei vor interpreta lucrarea „La Cinquantaine” compusă de Jean Gabriel-Marie. “La Cinquantaine” a fost compusă în 1887 și dedicată violoncelistului E. Binon din orchestra Operei din Paris. Duo-ul va continua cu binecunoscuta piesă „Oblivion” a lui Astor Piazzolla, aducând o notă de melancolie și pasiune prin intermediul tangoului argentinian.

Urmează trio-ul de harpe, format din harpistele Roxana Moișanu, Emanuela Iulia Calei și Evelina Daiana Andrieș. Acestea vor oferi o schimbare de registru interpretând piesa „Jazzy Ragtime” compusă de Bernard Andrès, aducând în fața publicului un ritm energic și plin de viață, specific stilului ragtime.

În încheierea segmentului dedicat muzicii de cameră, se va alătura și harpista Alice Hristodor, formând un cvartet de harpe ce va prezenta lucrarea „Irish Dance”. Aceasta alternează între un dans irlandez original și captivant, compus de Angela Klöhn, și frumoasa melodie din celebra baladă tradițională irlandeză „Sally Gardens”, oferind un final spectaculos și energic recitalului.

Acest recital cameral, susținut de artiști de excepție, vă va purta printr-o gamă variată de emoții și peisaje sonore, aducând împreună muzica clasică, tangoul și jazzul, într-o armonie perfectă. Vă așteptăm să vă lăsați purtați de magia muzicii și de măiestria interpreților!

PROGRAM MUZICAL

DUO VIOLONCEL ȘI HARPĂ 

Duo Cell'Arpa logo

Duo Cell’Arpa: Mladen Spasinovici, violoncel și Roxana Moișanu, harpă

Jean Gabriel – Marie (1852 – 1928) 

La Cinquantaine (ar. harpă Roxana Moișanu) 

Astor Piazzolla (1921 – 1992) 

Oblivion (ar. Mladen Spasinovici) (p.a.a.)


TRIO DE HARPE 

Roxana Moișanu, Emanuela Iulia Calei, Evelina Daiana Andrieș

Bernard Andrès (n. 1941) 

Jazzy Ragtime 


CVARTET DE HARPE 

Emanuela Iulia Calei, Roxana Moișanu, Evelina Daiana Andrieș, Alice Hristodor

Angela Klöhn

Irish Dance