Mladen Spasinovici

Mladen Spasinovici
Mladen Spasinovici
Violoncelistul Mladen Spasinovici a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București la clasa prof. univ. Aurel Niculescu. Apropierea de muzică s-a produs la vârsta de nouă ani când este admis în cadrul Corului de Copii al Societății de Radiodifuziune Română unde urmează călduroasele sfaturi ale doamnei dirijor Eugenia Văcărescu-Necula de a începe studiul muzicii la un nivel adecvat talentului său.

Începând cu vârsta de 10 ani începe studiul violoncelului în cadrul Liceului de Muzică “George Enescu” din București.

Este laureat în cadrul concursurilor naționale sau zonale. Câștigă premiul I la Concursul Național de Interpretare “George Georgescu”-Tulcea și la Concursul Național de Interpretare “Garabet Avachian”-București.

În primul an dedicat studiilor universitare, este laureat cu premiul I și Premiul Universității de Muzică din București în cadrul Concursului Național de Interpretare “Mihail Jora” – București. Începând cu primul an de liceu, făcând parte din mai multe formații camerale, este laureat al mai multor concursuri de Muzică de Cameră. Obține în cadrul Trio-ului “Împreună”, Premiul I la Concursul Național de Interpretare “Mihail Jora”- București și Premiul II în cadrul cvartetului “Incantare” la Concursul de Interpretare “Mozart”- Cluj.

Susține numeroase recitaluri solo sau alături de personalități ale vieții muzicale românești sau de peste hotare. Lucrează în cadrul cursurilor de maiestrie cu Vladimir Orloff, Marin Cazacu, Vasile Țugui, Mihaela Tomescu, Urlich Schmidt, Aurel Niculescu, Daniel Schell.

În decursul timpului a colaborat cu mai multe ansambluri de muzică de cameră sau cu orchestre simfonice din diverse orașe ale țării.
Colaborează cu regizorii Dan Pița și Radu Mihăileanu pentru realizarea filmelor “Second Hand” respectiv “Le Concert”.

Compune coloana sonoră pentru filme ale grupului de comedie “Vouă” și reorchestrează câteva piese ale lui Florin Chilian, la cererea acestuia. Colaborează cu Marius Popp și Johnny Raducanu în multe recitaluri susținute alaturi de aceștia.

Din anul 2011 face parte din Duo Cell’Arpa, alcătuit împreună cu harpista Roxana Moișanu.

În prezent este artist-instrumentist și șef al partidei de violoncel în cadrul orchestrei Operei Naționale din București, unde lucrează de peste 10 ani.