Marilena Dori

 

Marilena Dori
Marilena Dori

 

Flautista de origine greacă Marilena Dori s-a născut la Atena. A studiat flautul la Conservatorul Athenaeum și la Academia de Muzică din Karlsruhe, sub Stella Gadedi și respectiv John Wright (licențiată în anul 1998, cu master finalizat în anul 2000, ambele cu cele mai mari onoruri).

Ea a aprofundat studiul flautului sub îndrumarea maeștrilor William Benett, Pierre-Yves Artaud, Jean-Claude Gérard și Renate Greiss-Armin în clasele de masterat din Europa.

Marilena a câștigat concursul “Jugend musiziert” din Roma în 1991. În 1993, ea a reprezentat Grecia la Festivalul Nord-Sud din Madrid.

Marilena este o interpretă foarte activă apărând în concerte de muzică de cameră în Germania, Franța și Grecia, și ca solistă la Orchestra de Stat din Atena, la Orchestra de Culori și la Camerata din Atena (la Festivalul de la Atena și la Sala de Concerte din Atena).

Ea a fost membră a ansamblului de flaut Pnoes și a cvintetului Septoria de lemn și a cântat cu New Quartet Elen. În 1999, Marilena a fost membru al Orchestrei de tineret a Filarmonicii din München.

Activitățile sale artistice includ înregistrări pentru Radio-ul Sud-Vest al Germaniei (SWR) și radioul grec. Din 1993, Marilena este prim-flautistă al Orchestrei Culorilor.

Mai mult, ea este de asemeenea o profesoară activă, în prezent predând flautul în două conservatoare din orașul său natal.

Marilena este membru fondator al ansamblului KYKLOS.