Sergiu Nastasa

sergiu-nastasa

S-a născut în decembrie 1962 la București.
Este absolvent al Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” București. Debutul solistic l-a făcut la vârsta de 13 ani cu Orchestra Națională Radio din București.
Imediat după terminarea studiilor universitare a cântat la Orchestra Simfonică din Ploiești și la Filarmonica Geroge Enescu.
La invitația lui Manos Hatzidakis în toamna anului 1990 devine mebru al Orchestrei Ton Chromaton . Din anul 1991 acceptă și invitația în Kamerata Orchestra Prietenilor Muzicii – Armonia Atenea al cărui membru fondator este. Din 1996 și până în prezent este concertmaistru al aceleiași orchestre.
Împreună cu aceast ansamblu susține o bogată activitate solistică în afara granițelor Greciei: Marea Britanie, Franța, Germania, Belgia, Olanda, Rusia, Cehia, Polonia, România, Hong Kong, China, interpretând atât muzică din repertoriul baroc cât și prime audiții din cel contemporan.
A colaborat cu soliști celebrii, precum Leonidas Kavakos, Dimitris Sgouros, Radu Lupu, Martha Argerich, Salvatore Accardo, Mstislav Rostropovich, Alexandre Dumai.
Este membru fondator al Kyklos Ensamble alături de cei mai importanți muzicieni ai scenei elene.
Înregistrarea operei Alexandre de G. Fr. Haendel cu Casa de discuri DECCA îi aduce premiul Diapason D‘Or. Urmează mai multe înregistrări cu Deutsche Grammophon pentru care primește Premiul criticilor de muzică în anul 2016.

maria-bildea-sergiu-nastasa