Ioana Nicolescu

ioana-nicolescu

Începe studiul harpei la vârsta de 10 ani cu profesoara loana Brustur şi continuă cu profesoara Fraga Berbec la Liceele de muzică din Bucureşti. A absolvit cursurile Universităţii Naționale de Muzică Bucureşti, clasa profesorului universitar doctor Ion Ivan-Roncea.
În 1995 a participat la cursul de perfecţionare de la Libramont – Belgia, cu profesoara Francette Bartholomee de la Conservatorul Regal de muzică din Bruxelles.
A obţinut premii la concursurile muzicale: “Lira de aur” din Suceava şi Olimpiadele de muzică din Ploieşti şi Baia Mare.
A susţinut recitaluri în ţară şi străinătate la: Liceul de muzică „Dinu Lipatti”, Universitatea Națională de Muzică Bucureşti, Sala mare a Ateneului Român, Sala mică a Palatului, Sala „Dalles”, Studioul „Alfred Alessandrescu” al Radiodifuziunii Române, Muzeul „Nottara”, Muzeul „George Enescu”, Conservatorul de stat din Salonic, Saint David’s Hall din Cardiff, în cadrul Festivalului internaţional de harpă, în Copenhaga cu ocazia Congresului mondial de harpă – secţia „Focus on Youth” şi la Muzeul de Artă din München.
A concertat cu orchestrele Liceelor de muzică din Bucureşti, cu Orchestra de studenţi a Universităţii de muzică din Bucureşti, Orchestra „Constantin Silvestri”, Orchestra de cameră Radio, precum şi cu orchestrele filarmonicilor din: Ploieşti, laşi, Craiova și „George Enescu” București, sub baghetele maeştrilor: Gheorghe Costin, Ralf Sochaczewsky, Dorel Paşcu Rădulescu, losif lon Prunner, Cristian Brâncuşi, Alexandru Iosub și David Marcian.
Între 1998 şi 2001 a fost asistent universitar la clasa de harpă a Universităţii Naționale de Muzică Bucureşti. Din decembrie 2000 este membră a orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”.