Bernadette Sara

foto-bernadette-sara

 

Născută la data de 28 iulie 1962 în oraşul Gheorgheni, am studiat harpa la Liceul de muzică din Cluj-Napoca (clasele IV-XII), apoi la Conservatorul „G.Dima” Cluj-Napoca, la facultatea Muzică, specialitatea harpă, profesoară Lucia Chiorean.
Între 1985 şi 1988 am fost profesoară de muzică la Casa de copii cu Şcoala generală nr. 2 din Miercurea-Ciuc, în urma repartiției guvernamentale.
Din 1987 până în 1988 (adică până la terminarea stagiaturii) am rămas profesoară la Miercurea-Ciuc şi am fost colaboratoare permanentă a Filarmonicii de Stat din Arad unde în 1988 m-am și transferat definitiv.
Din 1990 până în 2001 am fost și profesoară de harpă la Liceul de artă „Sabin Drăgoi” din Arad.
Pe scena Filarmonicii arădene am susținut recitaluri solo și în formații camerale, seri de muzică și poezie precum și concerte în calitate de solist.
De-a lungul timpului, cu orchestra Filarmonicii de Stad Arad sau cu orchestrele cu care am colaborat, am cântat cu Monserrat-Caballe, Piero Capucilli, Mariana Nicolesco, Jose Carreras şi mulţi alţii, inclusiv cu mari cântăreţi de muzică modernă ( Albano). Am colaborat cu Filarmonica de Stat din Oradea, Filarmonica Banatul din Timişoara, Opera din Timişoara, orchestra Europa Symphony, orchestra simfonică din Seghedin(Ungaria).
Vizibilitate în presă: moderată (interviuri în Adevărul de seară, Glasul Aradului, revista Credidam).

bernadette-sara