Emanuela Iulia Calei

Emanuela Iulia Calei
Iulia Emanuela Calei este absolventa a Colegiului National de Arte Dinu Lipatti, Bucuresti, 2007.
Licentiata in 2011 la Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti, la Facultatea de Interpretare Muzicala – Harpa , la clasa Maestrului Ion Ivan Roncea.
A obtinut titlul de Master in domeniul Muzica,  in 2015, la Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti, programul de studii Stilistica Interpretativa, instrumentala si vocala-Muzica de Camera-Harpa, clasa Maestrului Ion Ivan Roncea si Phd Oana Visenescu.


Este  Profesor la catedra de harpa a Colegiului National de Muzica Dinu Lipatti, Bucuresti, din anul 2013 pana in prezent.
A participat  la Masterclassurile  sustinute de marele harpist de talie mondiala Alexander Boldachev (Switzerland),precum si de  Catherine Michel ( Franta) Lucia Bova,(Italia), Mariana Bildea, (Romania),Delphine Reznik,(Franta),Davide Burani(Italia), in cadrul Festivalurilor” Harpissima”, organizate de  firmele Salvi si Lyon &Healy,  Italy,  alaturi de elevi, editiile 2018 – 2024.

A obtinut premii la Olimpiada Nationala de Muzica si Interpretare Instrumentala,  in anii 2005,2006,2007., premiul 1 la Concursuri Nationale: Iosif Sava, Talente Implinite, Timotei Popovici- Sibiu, Dan Cumpata-Bucuresti, Concursul International de Interpretare Scherzo- Bucuresti ,, Martisoare Muzicale.
 A concertat  alaturi de Orchestre din tara:  Filarmonica  din Pitesti, Orchestra Paul Constantinescu-Ploiesti, Orchestra de tineret Andante- Targoviste, Orchestra Nationala  Radio, Teatrul National de Opera si Balet “Oleg Danovski”- Constanta, Ateneul Roman, Corul si Orchestra Nationala Gloria Dei, Orchestra Colegiului  National de Arte “Dinu Lipatti”, Orchestra bisericii Elim, Vienna.
A participat in  cadrul emisiunii “Muzicieni de azi, muzicieni de maine, realizator Rodica Sava, 2003.

Precum si in  cadrul Emisiunii” Portative si Portrete” , Speranta Tv, 2022.
A sustinut recitaluri solo si camerale in Bucuresti,  la Biserica Lutherana, Italiana, Palatul Parlamentului, Clubul Diplomatilor, Muzeul Sutu, MNAR, Biserica Emanuel -Sibiu, Biserica Filadelfia, Elim-Timisoara, Deva., Filadelfia, Bethel, Bucuresti, Viena.

 A inregistrat CD -uri alaturi de   corul si orchestra Evanghelic- Bucuresti , Pilgrim’s  Progress  dupa cartea lui John Bunyan, si Vrednic este Mielul! Imnuri de Nicolae Moldoveanu.
A  concertat in cadrul Galei  Regale: Excelenta in Educatie, The Duke of Edinburgh International Award,  2013,2014, in Gala de caritate sustinuta de IWA (International Women’s  Association).
A participat ca si harpist in cadrul Conferintei Anuale a Medicilor crestini romani, (AMCR).
Participare la proiecte – Armonie prin Muzicoterapie sustinut de Organizatia Non-Guvernamentala Medway, Bucuresti
A participat in Ansambul de Harpe din  cadrul Festivalului National de harpa, editiile 2007, 2016, 2018; participare la Simpozioane tot in cadrul Festivalului.