DESCOPERĂ SUNETUL HARPEI

Festivalul de Harpă București, ed. A IV-a

VINERI • 19 iulie 2024

14:00 – 16:00 DESCOPERĂ SUNETUL HARPEI

Biblioteca Națională a României

Sala Symposium/Sala Papyrus (localizare parter)

Accesul la festival este gratuit pe baza unei rezervări prealabile la adresa de e-mail festivalharpa@bibnat.ro. Vă așteptăm cu drag!

ATELIER INTERACTIV

Introducerea în universul harpei, prin demonstrații live și sesiuni de încercare a harpei deschise tuturor participanților.

În cadrul acestui atelier, veți avea ocazia să vizionați imagini din fabrica Salvi și să învățați despre istoria acestei renumite fabrici de harpe. Proiecția va fi prezentată de Maria Sofroni, reprezentant comercial al firmei Salvi, care vă va purta într-o fascinantă călătorie prin tradiția și măiestria care definesc aceste instrumente de excepție. Totodată, prof. Marciana Petrila vă va împărtăși Metode moderne de predare a harpei, dedicate în special copiilor. 

Educația muzicală de la vârste fragede joacă un rol esențial în dezvoltarea intelectuală, emoțională și socială a copiilor. Studiile arată că implicarea în activități muzicale poate îmbunătăți abilitățile cognitive, cum ar fi memoria, atenția și gândirea logică. Totodată, muzica ajută la dezvoltarea creativității și a sensibilității artistice, oferind copiilor o modalitate de a-și exprima emoțiile și de a-și dezvolta personalitatea. 

Este crucial ca părinții să susțină și să încurajeze copiii în explorarea lor artistică. Participarea activă a părinților în educația muzicală a copiilor nu doar că întărește legăturile familiale, dar le oferă și un sentiment de siguranță și sprijin. Prin încurajarea și participarea la activitățile muzicale, părinții pot ajuta copiii să-și descopere și să-și cultive pasiunile, să dezvolte discipline și să își formeze o apreciere de durată pentru artă și cultură.

Încurajând copiii să se implice în muzică, părinții le oferă oportunitatea de a dezvolta abilități esențiale pentru viață, precum răbdarea, perseverența și munca în echipă. Muzica devine astfel o punte către o dezvoltare armonioasă și echilibrată, pregătindu-i pentru viitorul lor atât pe plan personal, cât și profesional.

2 thoughts on “DESCOPERĂ SUNETUL HARPEI

  1. Bună dimineața.
    Doresc o rezervare pt 2 bilete , la Festivalul Harpei, în data de 17 iulie 2024, de la ora 18.00.
    Mulțumesc frumos.
    Toate bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *