Cătălina Filipescu

Cătălina Filipescu
Cătălina Filipescu

 

Născută la Ploiești în anul 1991, Cătalina Filipescu, primește primele îndrumări muzicale în cadrul Colegiului de Arta “Carmen Sylva”, ulterior absolvind studiile de licență la Universitatea Națională de Muzică București, clasa Prof. univ. Marian Movileanu.

În anul 2013 obține Bursa Erasmus care îi oferă privilegiul de a studia la Universität für Musik und darstellende Kunst, Graz (Austria). Aceasta iși continua studiile de master la Leopold Mozart Zentrum, Augsburg (Germania) sub îndrumarea profesorilor Petru Munteanu și Ludwig Schmalhofer, studii ce le absolvă în martie 2017.

Pe parcursul dezvoltării sale artistice a studiat alături de muzicieni de prestigiu precum: Pauline Sasche, Giuliano Carmignola, Sheila Browne, Răzvan Popovici, Marcin Sieniawski, Corrine Chapelle și Christian Naș.

De-a lungul activității sale profesionale a luat contact cu repertoriu ce acopera o amplă arie stilistica, de la muzica veche la lucrări contemporane, alături de ansambluri camerale și orchestrale din România, Austria și Germania. (Ansamblu Concertino, Theater Augsburg, Orchestra Natională Radio, etc). Momentan este angajata ca artist instrumentist în cadrul Operei Nationale Bucuresti.